Van (klimaat)activist naar politica 

Kim studeerde Politicologie en Urban Environmental Management en was tijdens haar studie actief als duovoorzitter bij DWARS Amsterdam. Na haar studie werkte ze als onderzoeker bij het New Zealand Center for Sustainable Cities, als campaigner bij Milieudefensie en WISE, en als duovoorzitter voor de Jonge Groenen (FYEG). Daar vertegenwoordigde ze meer dan 10.000 groene jongeren in Europa. Kim is sinds 2019 Europarlementariër voor GroenLinks.

Waar Kim aan werkt

Digitalisering en Interne Markt
In deze commissies werkt Kim aan het terugdringen van doorgeslagen marktwerking in de Europese Unie. Ze zet zich in voor een digitale toekomst die mensenrechten respecteert en waar grote techbedrijven en online haat niet de richting van het publieke debat bepalen. We moeten naar een internet met spelregels dat ons verbindt in plaats van uit elkaar drijft. Bij haar werk op kunstmatige intelligentie legt ze de nadruk op non-discriminatie, duurzaamheid en het beschermen van mensen bij digitalisering op de werkvloer.

Sociale Zaken
Kim is ervan overtuigd dat de Europese Unie moet werken aan sociale rechtvaardigheid en goede sociale minimumstandaarden. Daarom zet ze zich in de commissie Werkgelegenheid en Sociale zaken in voor betaalbare huisvesting, goede arbeidsvoorwaarden en de bescherming van alle werknemers in een digitaliserende wereld.  

Kim schreef in 2020 een rapport over hoe we wonen weer toegankelijk en betaalbaar maken in Europa, dat steun kreeg in het Europarlement. Kijk hier Kim’s de speech terug over het aanpakken van de wooncrisis.

LHBTIQA+
In al haar werkzaamheden heeft Kim een intersectionele aanpak. Als coördinator van de LHBTI-werkgroep zet ze zich in voor gelijke rechten van de LHBTIQA+-gemeenschap in heel Europa. Volg Kim op Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van haar werk op LHBTIQA+-rechten.

Volg Kim op Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van haar werk op LHBTIQA+-rechten.

Persfoto's

Van Kim zijn persfoto's beschikbaar die rechtenvrij te gebruiken zijn. Ze zijn geschikt voor drukwerk en voor internet.

GroenLinks-politici Nevin, Kim en Kathalijne doen mee aan de Women's March in Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste politieke nieuws in je inbox.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.