Op donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Deze verkiezingen geven ons de kans om te laten zien dat GroenLinks en de PvdA verder bouwen aan een sterk en verenigd geluid.

Daarom schrijft het partijbestuur een referendum uit. Hierbij leggen we je de volgende vraag voor:
Ben je voor of tegen een gezamenlijke kandidatenlijst en verkiezingsprogramma van de PvdA en GroenLinks bij de verkiezingen voor het Europees Parlement?

De standpunten van GroenLinks-PvdA zullen na de verkiezingen ingebracht worden in twee Europese fracties: de Groenen/EFA en de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D). Europarlementariërs zullen zich verdelen over beide Europese fracties.

We hopen dat zoveel mogelijk leden hun stem uitbrengen via referendum.groenlinks.nl. Je kunt stemmen van 4 tot en met 13 december. Maandag 4 december ontvang je een aparte mail met je persoonlijke stemcode.

We hebben een stappenplan opgesteld, met daarin de volgende stappen wanneer leden van beide partijen instemmen met het referendum. Daarnaast is dit verkiezingsreglement vastgesteld door de partijbesturen. 

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.
Ook organiseren we een online ledenbijeenkomst over dit referendum. Die is op 11 december om 17:00 uur. Meld je hier aan om erbij te zijn.