GroenLinks presenteert op maandagmiddag 30 oktober a.s. ‘Met alle geweld voorkomen’ - een nota over conflictpreventie. De eerste exemplaren van de nota worden aangeboden aan Max van der Stoel (OVSE Hoge Commissaris voor nationale minderheden), Minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking en Hans Kruijssen (Directeur Cordaid en voorzitter Gemeenschappelijk Overleg Medefincieringsorganisaties GOM).

In de nota 'Met alle geweld voorkomen' worden concrete voorstellen gedaan om de kennis en expertise in én buiten Nederland op het terrein van conflictpreventie verder te ontwikkelen. GroenLinks vindt dat Nederland op dit terrein een toonaangevende rol moet vervullen.

De nota is het resultaat van een partijbreed samenwerkingsproject. Eerste- en Tweede-Kamerfractie, Euro-delegatie, Wetenschappelijk Bureau en Partijbestuur hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een GroenLinks-visie op conflictpreventie.

De bijeenkomst vindt plaats op maandagmiddag 30 oktober van 13.00 – 16.00 uur in Pulchri Studio (Lange Voorhout 15) in Den Haag.

12.30 - 13.00 uur Ontvangst

13.00 - 16.00 uur Aanbieding nota en ronde tafeldiscussie

16.00 uur Afsluitende borrel

Indien u aanwezig wil zijn bij deze bijeenkomst, wordt aanmelding via r.bron@tk.parlement.nl op prijs gesteld.

De nota is vanaf 30 oktober beschikbaar en wordt op aanvraag toegezonden. Natuurlijk is de tekst vanaf die datum ook te vinden op deze website.